You are here

Rólam

Hovorka-Miskolczi Kinga vagyok, sminkmester.

Számomra a smink az önkifejezés egyik legszebb formája. Egy erő és egy fegyver, hogy magabiztosabbnak érezd magad. Sminkmesterként hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik a szépség, ami csak arra vár, hogy kiemeljük. Szeretem megtalálni az arcban azokat a pontokat, melyektől különlegessé válik a tekintet. Így a cél minden alkalommal ugyanaz: hogy önmagunknak a lehető legragyogóbb változata köszönjön vissza a tükörben.

Pontosan emlékszem arra a lebilincselő érzésre, amikor először került sminkecset a kezembe. Azt hiszem, ott kezdtem végérvényesen beleszerelmesedni a szépítés világába.

A pályafutásomat kozmetikusként kezdtem. Ezt a szakmát már akkor is tudatosan választottam, biztos voltam benne, hogy sminkes akarok lenni. A szépítéssel kapcsolatos szenvedélyemet ekkor még a vendégsminkeken és a sminkversenyeken éltem ki. Az első megmérettetés után egycsapásra beszippantott a csillogó és izgalmas forgatag, imádtam, hogy a kreativitásomnak semmi sem szabott határt.

Egy Európa-bajnoki aranyérem.

Két világbajnoki ezüstérem.

Egy világbajnoki 4. helyezés.

Csaknem 60 hazai aranyérem.

 

Az elmúlt 15 évben több mint 100 versenyen vettem részt, 2008-2016 között nem volt olyan magyarországi sminkverseny, amit ne nyertem volna meg. A világszintű versenyeken elért eredményeimnek köszönhetően a nevem bekerült a nemzetközi köztudatba.

2010 óta viselem a Babor magyarországi sminkmestere címet, munkáim során rendszeresen dolgozom a legnagyobb hazai magazinokkal (Playboy, Esküvő Classic Magazin, Blikk), de erősítettem már a Top Model UK sminkmester csapatát is Londonban. Divatsminkjeim címlapfotókon, reklámfilmeken és kifutókon mai napig egyaránt megjelennek.

A sminkversenyeken megszerzett tudást ma már a vendégsminkek készítésében és az oktatásban kamatoztatom. Prága, London, Belgrád, Miami, Moszkva, csak néhány workshop helyszín, amin részt vettem az elmúlt 5 évben, hogy a számomra legjobbnak ítélt sminkes szakemberektől tanulhassak. Mindezek alapján egy olyan egyedülálló oktatási rendszert dolgoztam ki, amelyhez hasonló kevés van ma Magyarországon. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy 2008 óta már több mint 150 fő szavazott bizalmat a képzéseimnek és elégedetten vehette át nálam a sminkes diplomáját.

Hálás vagyok, mert elmondhatom, hogy a hivatásom egy olyan, élethosszig tartó tanulást hozott az életembe, amit sosem tudok megunni és egy olyanfajta belső ragyogást, ami által az élet minden területén ki tudok teljesedni, úgy mint Nő, Feleség, és mint Családanya.